Отпускат над 2,4 млн. лв. за детски градини и училища в Благоевградско

Борисов: Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура

20.01.2021 | 12:34 Редактор: Тодор Петров
Отпускат над 2,4 млн. лв. за детски градини и училища в Благоевградско

2 412 525 лв. за 2021 г. ще бъдат отпуснати за подобряване на материалната база в образователни институции в област Благоевград, съобщават от правителствената пресслужба.

"Продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Което сме обещали на кметовете, независимо от коя партия са, сме го направили, така че да има условия всички деца да учат в по-добри условия", заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. Миналата седмица министър-председателят лично посети част от населените места, включени във финансирането.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони.

За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище "Свети Климент Охридски" в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв., а за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина "Еделвайс" в с. Брезница, община Гоце Делчев, са отпуснати 500 000 лв.

"Подновяваме учебната база в Добринище. Градът ни е прекрасно място за туризъм", заяви от своя страна кметът на Добринище Петър Галчев.

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК