Колективна оставка в болницата в Сандански при санкции срещу директора

Медиците излязоха с декларация след проверката и думите на здравния министър

15.01.2021 | 12:10 Редактор: Тодор Петров

Продължава скандалът с ваксинирането в Сандански. Лекарите и друг медицински персонал на МБАЛ "Югозападна болница" излязоха с деларация, в която заявяват, че поемат споделена отговорност с управителя д-р Илия Тонев.

"Има колеги и сестри, които има резерви към това нещо. А що се отнася до действията на д-р Тонев - поставям се на негово място. Естествено, той търси хора, които ще са публични личности и ще формират общественото мнение", каза д-р Димитър Станов.

"Колективно ще напуснем, защото не сме съгласни с това, което се случва. Ние нямаме никаква вина", допълни една от сестрите.

Припомняме, че в Сандански се разрази скандал след ваксинирането на немедицински персонал (общински съветници и административен персонал), а здравният министър обяви вчера, че би освободил директора на болницата, ако имаше такива правомощия.

"Заявяваме най-отговорно, че като работещи на Първа линия и вече ваксинирани,  процентът на желаещи и убедени в имунизацията лица е  незначителен, и това категорично би било проблем за масовата ваксинация на нацията, каквато е основната цел.

При създалата се ситуация във връзка с проведената ваксинация срещу Ковид-19 на 8.01 и 09.01.2021 г.  и след официалното изявление на Министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, декларираме, че поемаме споделена отговорност с управителя на МБАЛ "Югозападна болница" ООД  д-р Илия Тонев,  като заявяваме, че при каквито и да е наложени санкции спрямо д-р Илия Тонев, напускаме лечебното заведение като негови служители, подавайки  предизвестие за напускане в тридневен срок", пишат медиците.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Медиците винаги са били задружни Сигнализирай за неуместен коментар