Фалира една трета от ресторантьорския бизнес?

За това алармира зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров

15.01.2021 | 10:58 Редактор: Тодор Петров
Фалира една трета от ресторантьорския бизнес?

"Една трета от ресторантьорския бизнес фалира - това са 32%. Те няма да се върнат в играта, бизнесите се продават, това важи и за хотелите. 30 на сто е спадът на този бизнес в SPA дестинация като Велинград", алармира зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

Той подчерта, че загубите за ресторантьорския и хотелиерския бизнес са големи, а се наблюдава и отлив от тази професия.

"В продължение на години сме създавали тези хора и сме напът да ги загубим, а имахме и проблеми и преди пандемията. Сега какво ще се случи, ако те трайно напуснат този бизнес", посочи Димитров пред БНР. 

"Кредитите са разсрочени до края на март, това ми звучи несериозно в тази ситуация, в която ние се намираме. По този проблем ние сме сезирали и нашите европейски ресорни партньори. Според нас мораториумът върху кредитите трябва да е минимум две години, и то след изтичане на пандемията", смята той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК