Усложнена обстановка: Пътувайте само при крайна необходимост

Призоваха шофьорите да карат внимателно

14.01.2021 | 21:25 Редактор: Искра Ангелова

"Направихме оценка, че действията на ангажираните институции бяха адекватни след падналите дъждове - няма пострадали граждани", заяви на брифинг вътрешният министър Христо Терзийски.

"Във връзка със застудяването и валежите от дъжд и сняг, в страната се очаква пътната обстановка да се усложни. Призоваваме гражданите, тръгнали на път, да бъдат оборудвани с всичко необходимо  за това време - гуми, пълни резервоари. Агенция "Пътна инфраструктура" следи ситуацията и предприема превантивни действия", допълни той.

Вътрешният министър уточни, че не само "Пътна полиция", но и Охранителна, както и служителите но пожарната са на линия за помощ при бедствия по пътищата. Горските стопанства пък са на помощ на служителите на АПИ, допълни още Терзийски и призова да се предприема пътуване само при крайна необходимост, съобщиха от пресцентъра на МВР.

"200 снегорина са на терен в момента, на "Петрохан" заваля дъжд и обстановката се усложнява", каза председателят на АПИ Георги Терзийски. Поддържащите фирми и служителите на АПИ и МВР работят превантивно, така че да няма затворени участъци от пътната мрежа.

"Към този момент е затворен проходът „Петрохан“. Най-голяма опасност има в Стара планина, Рила и Родопите. Временни ограничения за МПС над 12 тона има на "Троянския проход". Има допълнителни машини, които ще се включат при усложняване на обстоятелствата", допълни той.

Снимка: Пресцентър на МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК