Петрохан остава затворен, ограничения в движението има в цялата страна

Екипи продължават разчистването на паднали дървета и клони

14.01.2021 | 07:20 Редактор: Ралица Братанова
Петрохан остава затворен, ограничения в движението има в цялата страна

Усложнена остава пътната обстановка на някои места в страната заради активизирали се свличания на земни маси.

Проходът "Петрохан" остава затворен. Екипи продължават разчистването на падналите и пречупени дървета и клони. Въпреки че по трасето не се пътува, настилката се обработва, за да не се заледи от ниските температури и след това почистването на пътя да бъде много по-трудно.

До възстановяване на преминаването през "Петрохан“ шофьорите могат да използват като алтернативни маршрути през Монтана - Мездра и оттам през Искърското дефиле или по АМ "Хемус" до София и обратно.

Временно движението по пътя Банско - Гоце Делчев в района на Места при км 66 се осъществява двупосочно в една лента поради свличане на земна маса.

Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват поставената пътна сигнализация. Шофьорите да карат с повишено внимание и по пътя Сатовча – Доспат, където между 38 и 40 километър, има нарушена пътна настилка вследствие на активиран свлачищен процес.

Възстановено е движението по пътя Церово - Гара Бов при км 43. Възстановен е и трафикът и по пътя Горно Камарци - Витиня.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК