Глас от БСП: България е правила избори и по време на мюсюлмански празник

"Привърженик на по-екстравагантни или по-шокиращи предложения", каза Атанас Костадинов

14.01.2021 | 21:28 Редактор: Искра Ангелова

Румен Радев насрочи изборите на 4 април. Но от ГЕРБ припомниха, че тази година католическият и арменският Великден са именно на тази дата.

И трябва ли да се правят промени в Изборния кодекс два месеца преди изборите? 

"Още преди Нова година БСП обяви публично своята позиция. Тя е, че всяка дата, която спазва Конституцията, всяка дата, която е съобразена със здравния статус на хората, е приемлива. Разбира се, президентът е този, който трябва да установи датата на изборите. Всеки ден и всеки час, в който това правителство няма да определя какво да се случва в България, ще бъде добро за българските граждани", каза депутатът от БСП Атанас Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него всяка дата от културния календар не може да се противопоставя на политическия календар.

"България е правила избори по време на мюсюлмански празник, това не се отрази. Едно е културната рамка, друго е отговорността ти за бъдещето. Без да се анализира изказването на президента - заваляха критики от всякакви страни. За мен е странно. Бих бил по-обран на мястото на моите колеги, които гледат по различен начин на въпроса", допълни Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител смята, че предложенията на Радев са високо издигнат глас по отношение на това да се спази Конституцията.

ората, които управляват в момента, за 10 години превърнаха изборния процес в тежка властова машина, която е свързана с най-неправомерните и антидемократични влияния. След като журналистите могат да присъстват в броенето на бюлетините, не виждам проблем видеонаблюдението да бъде още един гарант за всички негативни практики, за които говорим от години", категоричен е депутатът от левицата.

За социалиста случващото се в САЩ не е заради гласуването по пощата, а е вследствие на проблеми, които са били потулвани години наред, излизащи сега на повърхността.

"Не може повече да работим и живеем така. Всеки вижда, че България не може да продължава по този начин. Затова съм привърженик на по-екстравагантни или по-шокиращи предложения, включително ако има такива при президента", добави Атанас Костадинов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК