В сила е бедствено положение за 11 населени места

Изслушват четирима министри в парламента заради наводненията

14.01.2021 | 07:14 Редактор: Ивет Арабова
В сила е бедствено положение за 11 населени места

Вече четвърти ден продължава усложнената обстановка в страната след обилните валежи. За обстановката в страната и предприетите от властите мерки в парламента предстои да бъдат изслушани четирима министри.

Бедствено положение е в сила за 11 населени места. Такова важи за община Трън, за части от територията на Перник, Радомир, Мадан, Илинденци, община Струмяни и Равадиново. 

В сила е и частично бедствено положение за кв. "Бистрец" във Враца, с. Бели извор и с. Горно Пещене. Язовир "Мандра" край Бургас е с повишено ниво, около 8 къщи са със залети дворове. Отводняването там продължава. 

Нормализира се обстановката в област Перник. В Трън водата от наводнената помпена станция се отече и водоподаването към населението е възстановено. Аварийните екипи на Столичната община продължават отводняване на дворове и домове в район "Нови Искър“ – в с. Мировяне и в район "Надежда“ - в кв. "Требич“. 

Три екипа на аварийната дирекция ще извършат оглед на място и ще опишат щетите от наводнението. Общинска комисия ще направи огледи и опише щетите по речни корита и диги, както и на опасности по пътната инфраструктура в районите "Нови Искър“, "Надежда“ и "Връбница“, съобщиха от Столичната община. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК