Борисов провери щетите от наводнението в Хаджидимово: Мостът ще бъде възстановен

Премиерът и Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт.

13.01.2021 | 18:00 Редактор: Искра Ангелова
Борисов провери щетите от наводнението в Хаджидимово: Мостът ще бъде възстановен

55 язовира са прелели в страната след валежите, продължили няколко дни. Наводнени мазета и приземни етажи, унищожена земеделска продукция, скъсани диги на няколко реки, селища без ток. Това оставиха след себе си пороите, връхлетели Югозападна България. 

Премиерът Бойко Борисов пристигна край Хаджидимовското с. Блатска, за да огледа пораженията нанесени от придошлата река Места. Вчера там се скъса дига и подкопа пътя и събори моста. Така жителите на Блатска останаха без пряка връзка с общинския център и гр. Гоце Делчев. Има обиколен път, но той удължава разстоянието с повече от 30 км в едната посока.

Премиерът увери, че правителството ще помогне за възстановяването на моста на Хаджидимово.

Борисов и зам.-министърът по регионалното развитие Николай Нанков направиха оглед и на дигата, която също има нужда от ремонт. "Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена", добави министър-председателят.

Той пое ангажимент да разговаря с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за възможностите да се помогне на Хаджидимово за изграждане на физкултурен салон към училището в града. По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица "Климент Охридски" в Хаджидимово. 

Премиерът Бойко Борисов се ангажира също да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

Снимка: Пресслужба на кабинета

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябват превантивни мерки с почистване и няма да се налага да се дават големи суми за поправки. Сигнализирай за неуместен коментар