Сиди: Гласуването по пощата е абсурдна идея в главите на екзотични либерали

"В пандемията не вярвам да се изсипят хора пред урните", заяви той

13.01.2021 | 20:56 Редактор: Искра Ангелова

От какво зависи да бъде гарантирана честността на парламентарните избори?

"Гласуване по пощата не може да се позволи, каквато и екзотична идея да има в главите на разни екзотични либерали у нас. Тази идея е абсурдна. Видяхме гласуване по пощата преди няколко месеца, но в САЩ продължава да има съмнения за честността на вота. Факт е, че президентът, който си отива там, е получил по-висок вот от този, с който е избран, но си отива заради гласуването по пощата", каза депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че може да се организира гласуване в два поредни дни, но не е сигурен, че ще е чак толкова полезно.

"В пандемията не вярвам да се изсипят хора пред урните и да има огромни опашки, макар че има гражданска енергия. Хората търсят промяна. Надявам се на висока избирателна активност, тя винаги е много по-добрия гарант за честни избори при ниска избирателна активност - може да се търси някаква манипулация", коментира още Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител подчерта, че от партията му не виждали смисъл от консултация с президента.

"Датата е ясна, той го каза преди няколко месеца. Сега започнаха консултациите. Видях човек, застанал до турското знаме, разказваше някакви невероятни неща. Какъв е смисълът от тези консултации? Ако той търси параван да промени своето собствено решение, не виждам защо този параван трябва да сме ние", категоричен бе Сиди.

Според него тонът на изразяване между президента Радев и партиите не е бил подходящ.

Александър Сиди коментира и коронавирусната пандемия.

"Имаше надежда, че нещата ще се подобрят. За съжаление, видяхме втората вълна, която беше доста по-жестока, но ситуацията се успокоява", посочи той..

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"...може да се организира гласуване в два поредни дни, но не е сигурен, че ще е чак толкова полезно." - и аз не съм много сигурен. Сигнализирай за неуместен коментар