ГЕРБ призова за честна игра и поиска Радев по-скоро да обяви дата на вота

Дариткова: Постъпихме правилно и не се съобразихме с призивите на президента

13.01.2021 | 10:52 Редактор: Тодор Петров

Депутатите се върнаха на работа и проведоха първото си заседание за 2021 година. Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска честна игра по време на предстоящата предизборна кампания. Тя призова за дебати, вместо лични нападки и обвинения.

По думите ѝ ГЕРБ е готова да се вслушва във всеки разумен глас, да прояви необходимата воля и търпение. Дариткова призова президента Румен Радев да вземе час по-скоро решение за датата на изборите, за да могат избирателите, партиите и институциите да се подготвят за тях.

"През изминалата сесия управляващото мнозинство удържа на натиска на опозицията и не се поддаде. Без нормалното функциониране на Народното събрание днес нямаше да има нито бюджет, нито правителство, което да има възможност да предприема необходимите мерки за справяне с тях", заяви тя, цитирана от dnes.bg

"Ще припомня, че при откриването на предишната сесия на 44-ото Народно събрание президентът поиска страната да остане без парламент и редовно правителство. Днес ние сме убедени, че постъпихме правилно, като не се съобразихме с неговите призиви, чиято несъстоятелност днес е видима за всички", каза още Дариткова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Толкова ли е трудно да се определи една дата? Сигнализирай за неуместен коментар