Оранжев код за опасно време в 6 области, застудяването продължава

Максималните температури ще са от 3 до 11 градуса

12.01.2021 | 07:20 Редактор: Ивет Арабова

Предупреждение за опасни валежи от дъжд, а в по-високите части на планините и от сняг, е отправено и за днес. За 6 области е обявен оранжев код. Това са Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Сливен. Очакванията са там количествата на валежите да достигнат между 35 и 65 литра на квадратен метър.

В други 16 области е обявен жълт код за опасно време. Там ще вали дъжд или сняг - София, София Област, Перник, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Варна.

Следобед температурите ще се понижат и в Южна България дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад със скорости до 30 км/ч, а по планините засилен от югозапад. Максималните температури ще са от 3 до 11 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

У нас в сряда ще вали сняг в цялата страна. Чувствително ще се понижат температурите. В четвъртък ще има разкъсани облаци, следобед ще прехвърча сняг.

В петък в ниските места ще има зимни мъгли, ще има повече слънце и ще бъде студено. В събота ще прехвърча сняг, с повече облаци над южните райони. Ще бъде студено с дневни температури достигащи едва 3 градуса в южните части от страната.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години