Стана ясно как и защо са ваксинирани съветниците в Сандански

Кметът Атанас Стоянов не пожела да коментира скандалния случай

11.01.2021 | 14:49 Редактор: Искра Ангелова

Една от причините за ваксинирането на общинските съветници в Сандански е, че заради сложното съхранение на препарата, могат да останат няколко неизползвани дози. Организацията за имунизацията е започнала по телефона, а в петък им е съобщен и часът.

"Общинските съветници са "случайно" явление в кампанията по ваксинация", сподели управителят на МБАЛ "Югозападна болница" д-р Илия Тонев.

Ваксинирали ги, за да не изхвърлят дозите. 

Ваксинираните общински съветници са четирима. Кметът Атанас Стоянов не пожела да коментира скандалния случай. "Ще изчакаме проверката", заяви той.

А председателят на общинския съвет не отговори на обажданията. Ситуацията пък коментира вицепремиерът и лидер на ВМРО - Красимир Каракачанов. Според подадения сигнал ваксинираните били общински съветници именно от неговата партия. 

Местните се чудят как и защо общинските съветници и администрацията са се добрали първи до ваксината. Все още не е ясен резултатът от проверката на здравните власти.

"Ако се установи, че общински съветник или общински съветници са използвали служебното си положение, за да се прередят и възползват, това трябва да бъде наказано и санкционирано по най-строгия начин. Имам информация не само, че не са се пререждали и не са търсили, а че тях са ги търсили", заяви Каракачанов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК