Протест на "Кулата": Шофьори се оплакват от полицейски рекет в Гърция

Потърпевшите са сигнализирали МВнР и очакват съдействие за разрешаването на проблема

09.01.2021 | 14:23 Редактор: Ивет Арабова

Български превозвачи на протест срещу полицейския произвол в Гърция. Тази сутрин недоволните се събраха пред граничен пункт "Кулата", за да разкажат за налагания им според тях рекет от страна на гръцката полиция. Заради епидемичните мерки протестът не беше масов.

Проблемите за българските превозвачи започвали веднага след границата. 

"Тук - на Серес - има полицаи, които започнаха от известно време да правят рекет или изнудване", обясни Марин, който е шофьор.

"Държат ни час-два, тормозят ни, търсят некакви устройства, които манипулират тахографите, магнитите, компютри и ни изнудват да си признаем, ако не, щели да ни вземат книжките за два месеца, за 3 месеца, глоби по 5 000 евро", добави Юлиян Тачев, който също е шофьор.

По думите на шофьорите на камиони, гръцките полицаи ги спирали под предлог, че манипулират тахографите си с магнитни устройства, а след това ги водели в определен сервиз. 

"Карат ни в сервиз, за който имаме информация, че е на негов брат или някакъв роднина, почват да режат пломби на датчици, които са свързани с тия тахографи, тахографите се свалят, сменяват, което излиза много скъпо", допълни Юлиян Тачев.

Потърпевшите вече са сигнализирали Външното ни министерство и очакват съдействие за разрешаването на проблема.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нели Петрова
преди 3 години
Вярвайте ми ,на българския консул в Солун не му пука за нас. Няколко пъти го потърсих за съдействие,обясних му за шуро-баджанащината в полицията със tacho hellas, посъветва ме да си търсиме адвокати. Сигнализирай за неуместен коментар