Мъж от Бургас има нужда от помощ, след операция е в тежко състояние

Ако не бъде настанен в социален дом, мъжът може да остане на улицата

05.01.2021 | 17:58 Редактор: Ивет Арабова

Самотно живеещ мъж от Бургас се нуждае от помощ. След прекаран Ковид и тежка сърдечна операции той е неподвижен, помагат му негови близки. Ако не бъде настанен в социален дом, мъжът може да остане на улицата, защото няма пари да си плати наема. 

47-годишният Иван е от София, но се мести в Бургас и работи на автомивка, преди здравословното му състояние да се влоши. Първоначално е диагностициран с Ковид-19. Преборва болестта, но получава воден плеврит, претърпява и две сърдечни операции. 

"В момента състоянието му е полуинвалид. Не може да стане от леглото. Не е ставал 26 дни вече, от което са се образували някакви рани, трябва да има медицинска сестра да ги прегледа, да ги зачисти", обясни Георги Панайотов.

"Проблемът остава с раните му. Там пак проблемът е с адресната регистрация. Хирург не може да дойде на място да ги обработи, без Иван да има личен лекар в Бургас", сподели Соня Кирова.

Соня и Георги се опитват да помогнат, но се въртят сякаш в омагьосан кръг, докато гледат как Иван гасне пред очите им. 

"Звъняхме къде ли не! Линейките идват и си отиват без никакви мерки да предприемат", каза още Георги.

След призива за помощ от общинския патронаж са обещали да го посети медицинска сестра, задействали са се и социалните. Парите от инвалидната пенсия не стигат за хоспис. Добра жена му е платила наема за януари.

"Обещаха, че евентуално този човек ще бъде настанен в дом, но кога точно това ще се случи, не е сигурно , дали ще е след един месец, дали ще е след една година, все още никой не знае", добави Соня Кирова.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Петя
преди 3 години
Здравейте,Надявам се, че социалните служби ще се задействат и ще му помогнат бързо, за да настанят Иван в хоспис. Дали ще е възможно от редацкията да споделят с нас банковата сметка на Иван, за да може да му се помогне с наема и лечението, докато бъде настанен в хоспис.Предполагам, че той не може в момента да оперира с банковата си сметка, но някой близък на място би могъл да му съдейства с това. Ако публикувате негова лична сметка, ще може много хора да му помогнат.Благодаря. Сигнализирай за неуместен коментар