Температурите остават високи, вятърът ще бъде слаб

Градусите скачат до 14 през днешния ден

05.01.2021 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес са доста високи за сезона - от 5 до 11 градуса, в северозападните райони - до 3-4. През деня от запад на изток облаците ще намаляват. Следобед и през нощта от запад ще се заоблачава. Вятърът ще бъде слаб, от юг и със скорости до 20 км/ч, а по планините - засилен от югозапад. 

Максималните температури днес ще бъдат от 9 до 14 градуса. Над планините ще бъде ветровито и с разкъсани облаци, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Европа от океана на вълни ще настъпва по-хладен и влажен въздух. Над Балканите ще преминава серия от циклони, като ще се редуват топли и студени вълни, а валежите ще бъдат от дъжд и сняг. 

У нас в сряда следобед ще има слънце. През нощта отново ще се заоблачи и в западните райони ще завали дъжд и сняг. В четвъртък ще продължи да се заоблачава и захлажда. Ще превалява дъжд и сняг в западните райони, а в южните - дъжд. 

Следобед валежите ще се усилват. В петък и в събота вече очакваме сняг над цялата страна. В неделя валежите ще спират, но ще има условия за мъгли.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК