5 години по-късно: Проблеми за шофьорите по Северната скоростна тангента

Неравностите по пътя са честа причина, заради която водачите губят контрол

03.01.2021 | 19:06 Редактор: Искра Ангелова

Десетки пропадания на асфалта, висяща арматура над пътното платно и липсващи знаци. В комбинация с това - неправилното поведение на шофьорите е предпоставка за още пътни инциденти на Северната скоростна тангента. Какви са дефицитите на участъка?

Качваме се в автомобила на Дияна Русинова. Като експерт тя следи състоянието на почти всички пътища в страна. Само няколко секунди след включването ни на северната скоростна тангента - проблемите започват.

"Ето тук започваме да подскачаме, това е път само на 5 години", каза Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Неравностите по пътя обаче са честа причина, заради която водачите губят контрол. 

"Това е тази дилатационна фуга, сега си представете какво се случва, ако карате тежкотоварен камион. Погледнете как пропаднахме току- що. Погледнете с какво ги посрещаме. Сега тази стрелка скрива табелите, аз как да прочета какво пише отдолу", възмущава се пътният експерт.

Минаваме под мост. Виждаме, че оградата е компрометирана. Когато се качваме на него, се оказва че огромните метални пана висят. Обиколката ни продължава.

"Строим нови пътища, трябва да са в експлоатация дълги години, а след няколко месеца имаме пътища, които ни отнемат живота, ако трябва да сме честни", категорична е Диана Русинова.

Оказва се, повечето шофьори използват неправилно средната лента. 

А с настъпването на новата година - изтичат над 10 000 електронни винетки.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Иван Кънчев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Жалко е заради целият този труд, пари, неволи за обикновеният човек и на края има нещо, като нищо! Толкова ли е трудно да се направи както трябва! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
tzanev
преди 3 години
Те така ни са 80% от новите магистрали,Тракия е фабрика за пари към Бюджета, 50км/90 км разрешени и камери на поразия. Не оправят пътя а глобяват водачите които са платили ВИНЕТКИ за по-добър асфалт.Хемус е под всякаква критика, а за Русе-Търново само паметниците отстрани на пътя ГОВОРЯТ.Може би Е-79 от София до Джумаята няма забележки. Много сме зле !!! Сигнализирай за неуместен коментар