Облачна и дъждовна неделя

Максималните температури ще са между 8° и 13°

03.01.2021 | 09:35 Редактор: Искра Ангелова
Облачна и дъждовна неделя

През следващите часове ни очаква значителна облачност. Ще има превалявания от дъжд, повече по количество - в крайните южни райони. В низините ще се образуват мъгли. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, максималните - между 8° и 13°, по-ниски в северозападните райони.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи близко до средното за месеца, съобщава "Фокус".

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Около и след обяд на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, с превалявания от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. По-значителни ще са валежите в южните райони на Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност да са значителни по количество има в югозападната половина от страната, а в Североизточна България ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен, след обяд в източната половина временно силен вятър от юг-югоизток. Дневните температури ще са от 5°-6° в северозападните райони до към 15°-16° в източните.

През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще бъде умерен и с него ще нахлуе малко по-студен въздух. Все още ще превалява в Източна България, но от запад на изток валежите ще спират. През деня и облачността ще се разкъса и ще намалее; вятърът ще е от запад-северозапад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен.

В сряда ще има разкъсана облачност, но от запад отново ще се увеличава и вплътнява, до вечерта от запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът отново ще придобие южна компонента. Ще се понижат сутрешните температури; дневните слабо ще се повишат.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК