Пожеланията на политиците за Новата 2021 година (ОБЗОР)

Радев отправи критики и призова за лидерство, Борисов бе категоричен, че медиците са герои

01.01.2021 | 18:44 Редактор: Ивет Арабова

2021 година да бъде година на промяната – това заяви президентът Румен Радев в новогодишната си реч. В официалното си обръщение държавният глава акцентира на протестите от лятото и определи 2020 година като тежка година. Председателят на народното събрание Цвета Караянчева призова хората да не забравят уроците, на които ни научи 2020 година, а премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с пост в социалните мрежи.

В новогодишното си обръщение, президентът отправи и критики и призова за лидерство. 

"Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна. Имаме нужда от лидерство, лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел", категоричен бе Румен Радев. 

В речта си държавният глава призова за въвеждане на машинно гласуване, не пропусна обаче да поздрави медиците и всички хора, които са на първа линия в битката с Ковид-19. 

Поздрав към българите имаше и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя определи 2020 г. като преломна и подчерта, че не бива да забравяме уроците от нея. 

"Боли ме, че във времето, когато трябваше да сме най- единни, ние бяхме най-разделени, изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме да кажем, че изразът – единство на нацията е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха събрани в един юмрук", каза председателят на парламента.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с обръщение във Facebook. В него той подчерта, че сме изпратили трудна година. Борисов беше категоричен, че медиците ни са герои и заслужават огромна благодарност.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
8 rate up comment rate down comment 2
ХЮ
преди 3 години
Тоя комсомолски секретар докога ще трупа кал върху името България Сигнализирай за неуместен коментар