Неспокойна нощ за "Пирогов": Над 400 души са преминали през Спешното

Хоспитализирани са и 2 тежко пострадали деца

01.01.2021 | 14:20 Редактор: Радостина Димитрова

Традиционно неспокойна нощ за медиците в "Пирогов".

Без тежки инциденти е преминала Новогодишната нощ, отчитат от болницата. За последното денонощие през болницата са преминали 400 души, като 78 са останали на лечение.

През нощта през болницата са преминали 90 пациенти - 23 са били хоспитализирани.

Основното натоварване е било след полунощ, като потърсилите медицинска помощ са били пострадали от бомбички. Това около 10 души без тежки увреждания.

Другите пациенти, потърсили медицинска помощ, са тези, употребили алкохол. В Токсикологията са били прегледани отново около 10 души.

През "Пирогов са преминали 50 души с Ковид-19, 5-ма от тях са хоспитализирани. Два тежки случая има за последното денонощие.

"Има едно ПТП от Благоевград - 8-годишно дете, което е с тежка съчетана травма. В момента то е настанено в Детската реанимация. Състоянието му е стабилизирано. Другото дете е на 3 години от Костенец. То е със следи от насилие. Било е оперирано по повод кръвоизлив около мозъка. Засега състоянието му остава стабилно. За съжаление тези следи от насилие създават впечатление за домашно насилие. Следствените органи са уведомени и тече проверка", заяви пред медиите проф. Николай Габровски.

За изминалата 2020 година близо 200 хил. пациенти са преминали през "Пирогов". Към момента 205 пациенти с Ковид-19 са хоспитализирани в Болницата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК