Луд пазар в последния момент преди новогодишните наздравици

Още от вчера в много от големите магазини се оформиха огромни опашки

31.12.2020 | 17:40 Редактор: Юлия Христова

По-дълги опашки от обикновеното и масово пазаруване в хранителните магазини заради това, че повечето хора ще посрещнат Новата година по домовете си. 

Малко преди обед в последния ден на годината един от големите хипермаркети в столицата е препълнен с хора. Според хората от бранша пазаруването в последния момент не е нещо ново за българина. 

"Забелязва се тенденцията да има закъснели пазаруващи, всяка година е така, тази година едва ли ще е изключение. Даже мисля, че може и да е малко по-сериозно. По-скоро бих казал буквално в последния момент, тъй като сутринта все още имаме "зеления коридор", който представлява една лека спънка за много пазаруващи", посочи зам.-управителят на обекта Борис Стефанов.

Голямото пазаруване за новогодишната нощ започва още от 30 декември. Още от вчера в много от големите магазини се оформиха огромни опашки. От търговските вериги уверяват, че най-търсените продукти всяка година са едни и същи - месните продукти и колбасите.

И въпреки големият наплив, от хипермаркетите са категорични, че често им се налага да следят за спазването на противоепидемичните мерки. 

"Стараем се максимално, колегите от информация съобщават през около половин час въпросните мерки, че трябва да бъдат спазвани", допълни Стефанов.

Голяма част от хората споделят, че ще посрещнат 2021 г. вкъщи в тесен семеен кръг. А днес пазаруват допълнителни продукти.

"Получавам списък, който трябва да изпълня. Майка ми е вкъщи и жена ми правят много неща", казва столичанин. 

Докато в хипермаркетите има опашки, то на най-големия пазар в столицата в последния ден от годината е спокойно. 

"Цените са много евтини, две кила за лев мандарини. Картофи и магданоз, колкото просто да имаме резерва взех", обясняват пазаруващите. 

И ако пазарът днес приключи работа в ранния следобед, то в големите магазини очакванията са да имат клиенти буквално в последните минути на работния ден.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Нормално. Празник насред работните дни. Кога да напазаруват? Сигнализирай за неуместен коментар