Голяма част от магазините се реорганизираха, разполагат повече дезинфектанти

В София започват проверки на СДВР, РЗИ и Столичния инспекторат

18.12.2020 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Броени дни преди празниците - засилват проверките по магазините. В София те ще се извършват от екипите на СДВР, РЗИ и Столичния инспекторат. При нарушения - санкции ще има и за клиентите, и за търговците.

Проверките ще продължат преди и по време на празничните дни, реши на свое заседание Софийският оперативен щаб. Засега около големите супермаркети е спокойно. 

"Супер е, има всичко, добре върви, нормално е всичко", сподели пазаруваща.

Повечето от клиентите спазват противоепидемичните мерки и носят лични предпазни средства. Голяма част от търговските вериги вече са реорганизирали своята дейност, разполагат с повече дезинфектанти и извършват повече проверки на входовете. 

Някои са премахнали кошниците за пазаруване и са оставили само количките.

"Дезинфекцират се търговски площи, както и складовите помещения. Постоянно съобщаваме по станцията, че трябва да се спазва дистанция. Следи се влизането в магазина", коментира зам.-управителят на магазин от веригата хипермаркети HIT MAX - Младост Борис Стефанов.

В засилените проверки се включват и инспектори от Комисията за защита на потребителите и Агенцията за безопасност на храните. Екипите на Столичната РЗИ извършват проверки и в момента на терен, като само за вчерашния ден са съставени 5 акта в търговски обекти и хранителни вериги. 

Констатирани са недобра организация, липса на лични предпазни средства и на дистанция.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК