fallback

Наградиха най-възрастната работеща медицинска сестра в България

Ваксинираната Ценка Досева: Много добре се чувствам след имунизацията

31.12.2020 | 11:34 Автор: Тодор Петров

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов награди най-възрастната работеща медицинска сестра в България. Той връчи Златен знак - първа степен на медицинската сестра Ценка Досева.

"2020 г. беше обявена от СЗО за година на медицинската сестра и акушерката. Във ваше лице ние чувстваме подкрепа и сила. Сестрата в живота ни винаги има специално място, а медицинските сестри за нас са специални и незаменими. От името на премиера, правителството и Министерството на здравеопазването ви връчваме Златен знак - първа степен", обърна се проф. Ангелов към Ценка Досева в началото на брифинга на Оперативния щаб.

82-годишната медицинска сестра от сунгурларското село Подвис вече над 50 години е неотлъчно до своите съграждани и дори по време на Ковид пандемията не се е поколебала да продължи да изпълнява своите задължения.

"Моят живот винаги е бил да помагам на болните - инжекция, превръзки... Никога не жаля сили да отида и да окажа първа помощ. Годините не са ми малко на гърба, но още малко ще се постарая, още 1-2 годинки", сподели сестра Досева пред медиите.

Вчера тя също бе ваксинирана срещу коронавирус.

"Много добре се чувствам след имунизацията - нито болка почувствах, нито температура, нито сърбеж. Ще отида на 18 януари да ми сложат втората ваксина", каза Ценка Досева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback