Наградиха най-възрастната работеща медицинска сестра в България

Ваксинираната Ценка Досева: Много добре се чувствам след имунизацията

31.12.2020 | 11:34 Редактор: Тодор Петров

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов награди най-възрастната работеща медицинска сестра в България. Той връчи Златен знак - първа степен на медицинската сестра Ценка Досева.

"2020 г. беше обявена от СЗО за година на медицинската сестра и акушерката. Във ваше лице ние чувстваме подкрепа и сила. Сестрата в живота ни винаги има специално място, а медицинските сестри за нас са специални и незаменими. От името на премиера, правителството и Министерството на здравеопазването ви връчваме Златен знак - първа степен", обърна се проф. Ангелов към Ценка Досева в началото на брифинга на Оперативния щаб.

82-годишната медицинска сестра от сунгурларското село Подвис вече над 50 години е неотлъчно до своите съграждани и дори по време на Ковид пандемията не се е поколебала да продължи да изпълнява своите задължения.

"Моят живот винаги е бил да помагам на болните - инжекция, превръзки... Никога не жаля сили да отида и да окажа първа помощ. Годините не са ми малко на гърба, но още малко ще се постарая, още 1-2 годинки", сподели сестра Досева пред медиите.

Вчера тя също бе ваксинирана срещу коронавирус.

"Много добре се чувствам след имунизацията - нито болка почувствах, нито температура, нито сърбеж. Ще отида на 18 януари да ми сложат втората ваксина", каза Ценка Досева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК