Съборени огради и паднали дървета: Фандъкова активира аварийните екипи

Силният вятър нанесе щети в столицата

29.12.2020 | 08:00 Редактор: Тодор Петров

Десетки сигнали за счупени клони и паднали дървета вследствие на силния вятър в София. Инцидент стана на улица "Шар планина", където кола беше смачкана до неузнаваемост от дърво паднало в резултат от силните пориви на вятъра. За щастие пострадали няма, сигнал за инцидента е подаден на тел. 112.

Заради силния вятър кметът на София Йорданка Фандъкова възложи на аварийните екипи да извършат огледи и да реагират на сигнали, съобщиха от Столичната община.

Екипите на Столичния инспекторат и почистващите фирми извършат огледи на място и предприемат действия по почистване, а на "Зелена система" да проверят парковете и градските градини.

Шест екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община са на терен и реагират на сигнали. Към момента има няколко сигнала за паднали клони и откъртени строителни огради.

По-силен е вятърът в южните квартали. През нощта екипите на Столичната пожарна са реагирали на 5 сигнала за паднали клони.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. От СО призовават гражданите да бъдат внимателни, както и да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси.

Собствениците на рекламно-информационни елементи да проверят билбордовете и съоръженията си, както и строителните фирми - огради и строителни скелета на своите обекти.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Бяха поне това постигнали.. имаше си министерство и то отговаряше и действаше..ама го закриха. Сигнализирай за неуместен коментар