Жълт код за силен вятър е в сила за 22 области на страната

Максималните температури ще са от 10 до 14 градуса

29.12.2020 | 07:19 Редактор: Радостина Димитрова

И днес жълт код за силен вятър е в сила за 22 области на страната. Опасни пориви има в областите Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен, както и за Добрич, Варна и Бургас. На тези места ще духа силен южен вятър с пориви до 20-22 м/сек.

Сравнително по-спокойно ще бъде времето във Видин, Плевен, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Сливен, където не са обявени предупреждения за опасни явления. 

Минималните температури ще са от плюс 5 до 10 градуса, в северозападните райони до 3-4, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Предиобед над източните и северозападни райони ще бъде облачно, с превалявания от дъжд около Видин. Следобед над източната половина от страната облаците ще се увеличават, а на запад ще има за кратко слънце. Ще бъде ветровито с до умерен вятър,от юг" скорости до 30 км/ч" , а по планините силен от юг.

Максималните температури ще са от 10 до 14 градуса, в Добруджа до 15-17.

От сряда ще захладнее. В четвъртък, в новогодишната нощ, ще бъде топло за сезона. Над западните и южните райони ще превали дъжд по високите полета и сняг.

Валежите в Източна България ще спират на 1 януари ще има повече слънчеви часове. В събота следобед ще се заоблачи. Валежи не се очакват. Ще бъде ветровито.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК