Над 1000 медици на първа линия са се ваксинирали за 2 дни

В област Велико Търново желание за имунизация са заявили около 900 медици

29.12.2020 | 07:05 Редактор: Тодор Петров

Продължава имунизационната кампания в страната. За два дни са се ваксинирали над 1000 медици на първа линия. Днес имунизационната кампания срещу Ковид-19 стартира в още няколко области. 

В Ловеч за два дни ще бъдат ваксинирани 100 души, работещи на първа линия в Ковид структурите на болниците и Спешната помощ. За ваксинирането са обособени 5 имунизационни кабинета в областта, а заявилите желание да се ваксинират са 700. 

Това е около 30% от медицинските и немедицинските лица от Ковид отделенията и всички желаещи от извънболничната помощ, стоматолози, фармацевти, зъботехници и медицинските специалисти от учебните и детските заведения. 

В област Велико Търново желание за имунизация са заявили около 900 медици. Разкрити са 6 ваксинационни кабинета в по-големите населени места. 

Ваксинациите срещу Ковид-19 се извършват след преглед от лекар и подписано информирано съгласие. Всеки имунизиран пациент получава талон с името си, данните за ваксината и датата, на която трябва да получи втората доза.

Следващата доставка на ваксинини срещу Ковид-19 ще бъде през януари. Все още няма информация дали някой от ваксинираните е проявил странични ефекти към ваксината.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК