По Коледа: 330 отнети шофьорски книжки и над 12 хил. нарушения

Трафикът по пътищата е нормален, без образуване на колони, каза гл. инсп. Близнаков

28.12.2020 | 17:15 Редактор: Радостина Димитрова
По Коледа: 330 отнети шофьорски книжки и над 12 хил. нарушения

В четирите почивни дни около Коледа са регистрирани 230 пътнотранспортни произшествия. За същия период миналата година те са 272.

През тези четири дни са издадени и над 12 хил. документа за различни нарушения, съставените актове са 1 400. Отнети са 330 шофьорски книжки. Констатираните случаи на управление след употреба на наркотици и алкохол са 123. Това заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност по пътищата, цитиран от БГНЕС.

"Трафикът по пътищата е нормален, без образуване на колони. На входовете на София няма задръствания. В района на Владая и Княжево е изграден ревер, който осигурява две пътни ленти за пътуващите към столицата", посочи той.

"Полицейските сили са разположени навсякъде по пътищата. В района на Владая са осигурени две ленти за пътуващите. В района на Витиня също има допълнителни екипи и полицейски сили. Важното е хората да знаят, че навсякъде са разположени полицаи. Всички технически средства за контрол на скоростта са на пътя и засичат за нарушители", подчерта главен инспектор Близнаков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК