Георги Мамалев за 2020 г.: Не съм подозирал, че ще ми се случи такава година

Чувството за хумор е въпрос на интелигентност, каза той

25.12.2020 | 14:43 Редактор: Юлия Христова

На най-семейния празник в една различна година ви потапяме в едно друго измерение - на хумора като начин на живот. 

Тежката битка на Георги Мамалев през изминалата година е с новия вирус и познатата зараза... на театъра.

"Не съм подозирал, че в живота ще ми се случи такава година. Може би по-тежко от това е, ако да речем има война. Срутиха се купища планове, пътувания, спектакли, представления. В момента програмата в театъра се променя много често, защото както се казва в казармата "Всяка заповед е предпоследна“. Не се знае кой е бил контактен, кой се е разболял - от екипите, от колегите и т.н.", каза актьорът.

"Сметките не излизат. При 30% салон не можеш и да плащаш наеми, защото никой не намалява наемите", допълни Мамалев.

Прожекторите угасват, седалките остават празни, а залата – тиха. Но не това е най-страшното. 

"Хора, които познавах ги няма. Но се надяваме на ваксината. Това е единственото спасение. Ваксина за смях няма. Чувството за хумор е въпрос на интелигентност. Смехът обогатява човечеството, за да можем да погледнем някак си по-спокойно и все пак да не си губим чувството за хумор върху тази ситуация, която е сега", допълни той. 

А в тази ситуация главна роля играят медиците. На тях уповава вярата си, че скоро смехът отново ще изпълва залата. 

"Не мислете, че учените са толкова шашави и толкова подли хора, които ще създадат ваксина, която да убие хората. Този как беше – Бил Гейтс, щял да чипира човечеството. Малко работа има Бил Гейтс, че ще чипира чичо Ганчо от Долно Нанагорнище. Ще го чипира точно него, щото ще чуе такива работи... Както един приятел викаше: "Е как, всички ще ни чипират и само ни наблюдават". Примерно мен ме чипират и Бил Гейтс само ме наблюдава мен и по някое време вика: "Оп, оп, Жорката как се разпуснал", подчерта събеседникът.

И на нас Мамалев пожелава да не се разпускаме. 

"Тая година да го направим като един мил, семеен празник. Да си бъдем повече с близките, за да можем да се съберем, да си кажем неща, които си говорим по телефоните. Затова нека тази година бъде по-събрано, пак весело, но по-събрано. Да не се разпускаме. Това нещо ще мине! И затова това нещо да мине по-добре, такава трябва да бъде наздравицата ни. Да сме живи, но най-важното: да бъдем здрави", заяви още той.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК