Ресторантьорите в Казанлък очакват масови фалити и уволнения

Не са съгласни те да са затворени, а ресторантите към хотелите да работят

23.12.2020 | 14:02 Редактор: Тодор Петров

Собственици на заведения и ресторанти в Казанлък на протест. Ресторантьорите казват, че се очакват масови фалити и уволнения на служители. 

Според тях държавата има двоен стандарт по отношение на мерките. Те не са съгласни, че са затворени, а зимните курорти и ресторантите към хотелите работят.

"Не може да има двоен аршин за нас и другите колеги с хотели и ресторанти. Не може зимните курорти да се отварят, а ние да сме затворени. Разходите ни си вървят и ние трябва да ги покриваме. Според мен не е взето нито едно добро решение до този момент. Ако някой ми докаже, че даден човек е заразен в моето заведение, съм съгласен да бъда затворен", коментира един от протестиращите.

От бранша казват, че едва са издържали финансово след първото затваряне, а сега са изправени пред фалити. Петър и колегите му искат да започнат работа, както и облекчения в данъците и наемите на обектите. 

Ресторантьорите прогнозират, че при евентуално отваряне е възможно цените на заведенията да са по-високи заради натрупаните заеми и разходи по време на кризата.

Вижте още в репортажа на кореспеондента ни.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК