ЗАД "Армеец" направи дарение на два центъра за деца с увреждания в Ловеч

Всяка година дружеството осигурява стипендия от 1 000 лева на най-добрия випускник на НВУ "Васил Левски“

22.12.2020 | 11:55 Редактор: Ивет Арабова
ЗАД

Застрахователно акционерно дружество "Армеец", което има дългогодишни традиции в сферата на социалната отговорност и от години подпомага различни проекти и каузи, направи поредното си дарение. 

Застрахователното дружество подпомогна два центъра от семеен тип, в които са настанени деца с увреждания в град Ловеч. ЗАД "Армеец" влезе в контакт с управителите на неправителственото "Сдружение граждански инициативи“, което отговаря за двата центъра, и се отзова на молбата им, дарявайки безвъзмездно климатици.

Те ще бъдат ползвани в центровете, където се настаняват децата, като по този начин от ЗАД "Армеец“ се надяват да направят престоя им по-уютен. Само през 2020 година дружеството подпомага съхраняването на десетилетия история, като дари средства за дигитализацията на историческия книжен фонд на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски“. 

В същото време като част от патриотичната си мисия ЗАД "Армеец“ всяка година осигурява специална парична стипендия на стойност от 1 000 лева на най-добрия випускник на Националния военен университет "Васил Левски“ във Велико Търново. Последните години компанията подпомага и създаването на образователни исторически видео поредици на сдружение "Българска история“, с които да се провокира интересът на малки и големи към родното минало на страната ни и чрез които да спомогне процесите за дигитализиране на обучението по история в училищата.  

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години