Настояват градините и училищата да останат затворени до края на януари

От "Наука в кризата" смятат, че няма забележителен спад в заболеваемостта

18.12.2020 | 19:25 Редактор: Искра Ангелова

Училищата и детските градини да останат затворени поне до края на януари - за това настояват от общността "Наука в кризата". Според тях към момента мерките задържат заболеваемостта, но няма ясен спад. 

Трябва ли децата да си останат вкъщи до началото на първия срок и как се отразява това на самите тях? 

Статистиката към момента не e напълно ясна и няма забележителен спад в заболеваемостта. Това смятат от организацията "Наука в кризата" и настояват учениците и малките деца да останат вкъщи поне до края на януари. 

"Имаме такава позиция заедно с учителите и родителите за безопасно образование с група научка в кризата, ние работим по тези въпроси доста отдавна. Учениците трябва да продължат да се обучават вкъщи, защото дистанционното обучение, което се предлага в момента, е качествено, и още повече е изключително необходимо", каза Цветина Иванова от "Наука в кризата".

В същото време волейболистът Владо Николов признава, че не подценява вируса, но като родител е убеден, че дистанционното обучение не е ефективно за децата.

"Ние, като родители, и нашите управниците трябва мислят върху дългосрочните ефекти, които всички мерки ще имат върху децата. Не знам вие дали имате деца, но факт е, че децата не учат. Дори и да присъстват на онлайн уроците, резултатите им се влошават", заяви волейболистът.

Освен това, забраната за спорт се отразява изключително зле на децата, които искат да развиват професионална кариера. 

"След месец и половина почивка са необходими поне три месеца, за да се достигне до някакво състояние, което е някаква готовност за състезания. Това важи за повечето спортове с младежки формации и за Националния отбор по художествена гимнастика - жени, които реално са момичета", допълни той.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 2
Леля ви
преди 3 години
Два са двигателите на тази вакханалия - Фейсбук групите Родители за безопасно образование от септември 2020 и Учители за безопасно образование или ДО. Общо под 6000 души, събрани да представляват само собствения си интерес. Едните могат да си държат децата вкъщи до Второ пришествие, а другите са свободни да напуснат (не че им стиска, само блъфират със закани за отпуски и оставки). Хайде да ви видим колко сте смели вкъщи без заплатите. Сигнализирай за неуместен коментар