Ген. Мутафчийски: Ваксините идват към България, трябва да сме по-мотивирани!

По думите му има лек спад на смъртността

17.12.2020 | 10:35 Редактор: Искра Ангелова
Ген. Мутафчийски: Ваксините идват към България, трябва да сме по-мотивирани!

"Има известен оптимизъм, особено по отношение на излекуваните и спада в броя на заболелите на 100 хиляди население. Но си спомняте - при обявяването на последните мерки тръгнахме 660 на 100 000 заболеваемост. В момента средната заболеваемост е 438 на 100 хиляди. За София беше над 1200, а в момента е двойно по-малко", каза началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

Според него има сериозен оптимизъм в това, което се случва, но той не е достатъчен, особено по отношение на смъртните случаи.

"И заради това ние трябва да предложим тези мерки на правителството. Радвам се, че получихме разбиране въпреки тежкия дебат, свързан с икономически последици, както и последици за учебните заведения и децата", допълни той.

"Винаги сме споделяли философията, че трябва да има по-малко заболели и по-малко загинали, за да могат да достигнат достатъчен брой живи и здрави българи до намирането на ваксините. Те вече са на пазара и идват към България. Трябва да бъдем още по-мотивирани", категоричен е генералът.

Той призова всички български граждани да се ваксинират, а всички негови колеги да бъдат компетентни и да се запознаят с ваксините.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
0 rate up comment rate down comment 0
Загрижен гражданин
преди 8 месеца
Тъй вярно гн генерал. Здраве желаем Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 8 месеца
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Така е в един момент и ваксините ща са достатъчно тествани, че да можем спокойно да се подложим на ваксинация. Просто трябва за се запазим още известно време! Сигнализирай за неуместен коментар