Сиди: Има интерес към казармата, статусът на войника се е повишил

Всеки български гражданин между 18 и 40 години ще може да служи в резерв

16.12.2020 | 21:27 Редактор: Ралица Братанова

Всеки български гражданин между 18 и 40 години ще може да служи в резерва. Постъпилите в казармата ще получават заплата, здравно и социално осигуряване.

"На въоръжените сили преди мандата на това правителство се гледаше като тежест. Към тях вече се гледа по друг начин - с повишаване на заплатите и на самочувствието на българския войник и нова техника", коментира депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди в "Денят ON AIR".

Той е уверен, че кандидати за доброволна служба ще има.

"Има хора, които искат, вече има интерес към тази възможност. В последните години се преобърна тенденцията всяка година да напускат повече военни, отколкото се назначават. В момента искат да влязат повече хора", заяви Сиди.

По думите му това се дължи на повишаването на статуса на  българския войник като цяло.

Сиди коментира и предложението на здравните власти за удължаване на ограниченията срещу Ковид-19 до 31 януари.

"Аз имам доверие на здравните власти и ще спазвам мерките, които те предложат. Трябва да се опитваме да съхраним доверието в здравните власти. Харесваме ли ги, или не - това е единственото, с което разполагаме срещу този коронавирус", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Според него в последнте 3 седмици не сме успели да спрем заболеваемостта в тези граници, които здравните власти са искали и може би това е причината за предложението за удължаване на мерките.

"Мерките на държавата по отношение на бизнеса не са достатъчно категорични, но е единственото, с което разполага. Трудно можем да си позволим подкрепа в по-големи граници", заяви той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК