Като искате да давате малко на държавата, няма да искате много от нея

Идва ли зимата на пандемичното недоволство?

14.12.2020 | 21:27 Редактор: Тодор Петров

Председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви в предаването "Денят ON  AIR", че има неща, които го притесняват и положение у нас може да стане още по-лошо. 

"Противно на приказките, че всички са доволни, че се намаляват цените на водата - това е изключително опасно и вредно! Ще ме прощава омбудсманът, но тя гледа отзад напред. С какво ще намалят загубите на вода?", заяви лидерът на КТ "Подкрепа".

Преди дни излезе решение на ВАС, че цените на парното и тока са незаконни от 3 години.

"Кого чакаха 3 години тези органи, които се произнасят за това. Представете си как се чувства шефът на "Топлофикация", който трябва да връща пари за нещо, което е станало преди 3 години. Той тези пари ги е похарчил със сигурност. Става страшна бъркотия. КЕВР няма право да прави политика, но се изкушава", коментира Манолов.

Той не се ангажира дали ще прелее чашата на гражданското недоволство. По думите му дори може да не усетим обективното, което се прави.

24 лева е обезщетението на ден за служители, които са част от затворения бизнес заради пандемията. Като искате да давате малко на държавата, няма да искате да получавате много. Тази държава няма откъде да ги извади. Всеки иска държавата да не иска нищо от него, но да е перфектна, подчерта Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че безработицата у нас ще скочи двойно. Според Манолов българите в чужбина обикновено се връщат тук и се регистрират като безработни, но този път изкуствената безработица няма да се състои.

"Имаме специфика да си мислим, че извън нас всичко е идеално и перфектно. Българската система на здравеопазване все още е много по-добра от много системи в този свят. Все още е достъпна", изтъкна Димитър Манолов.

"Енергетиката е воденичен камък на държавата, ако не се намерят някакви решения, без значение кой ще управлява", категоричен бе той и допусна, че от износител може да се превърнем във вносител на електроенергия.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
0 rate up comment rate down comment 5
Петра
преди 3 години
Ние си плащаме всички данъци, какво още трябва да даваме на държавата? И като не искат да плащат обезщетения, защо затварят и блокират бизнеси? Политиците са виновни, че нищо в тая държава не е наред и като не могат да вземат разумни решения, ще плащат!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Йолист Чакалов
преди 3 години
КЕВЪРА са шайка от номенклатурни бандити които обслужват определен кръг от олигарсите милионери и комунистическите мафиоти,които са 99,99% собственици на тези монополни предприятия и институции! Сигнализирай за неуместен коментар