Ахмед Доган към ДПС: Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще

ДПС избира нов председател, а гласуването онлайн

12.12.2020 | 14:48 Редактор: Юлия Христова

ДПС избира нов председател на партията. За първи път заради пандемията изборът е онлайн. Кандидатът за лидерския пост е само един. Това е досегашният председател Мустафа Карадайь. Над 840 делегати от цялата страна имат право на глас.

Пред съпартийците си в рамките на близо едно-часова реч Карадайь направи обзор на изминалите 4 години. Досегашният председател се обяви и за промяна на статуквото. Критики бяха отправени към управляващите и към мерките за ограничението на коронавируса.

По случай десетата национална конференция на ДПС видео-обръщение направи и турският президент Реджеп Ердоган. Коментар направи и почетния председател на партията Ахмед Доган.

"Респектиран съм от цялата организация. Не, че не съм очаквал подобно нещо, но в тези условия да направите подобна организация наистина заслужава много голяма оценка. Получавам огромно вътрешно удовлетворение, като ви гледам, че сте модел за другите. Благодаря ви, че ви има. Убеден съм, че ви предстои много интересно бъдеще. Поздравявам всички и във връзка с предстоящите празници, за съжаление те няма да бъдат чествани така, както ни се полага. И най-вече да бъдете живи и здрави", заяви Ахмед Доган.

"Трябва да направим отчет и равносметка за период от 4 години, да анализираме отчетния период и да набележим перспективите за развитие на партията, настоя Карадайъ. Изминалият период се характеризира с ред нестабилности и за изминалите 4 години имаме три правителства, два различни състава на парламента. За избора на президент и вицепрезидент основата политическа цел на ДПС била да се предизвикат предсрочни парламентарни избори и да се тества единството в партията. Единството в ДПС било подложено на сериозно изпитание, а на парламентарните избори през 2017 г. техните структури удържали на натиска, заплахите и манипулациите, но останахме четвърти", посочи е Карадайъ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК