У нас ще има кампания с цялата информация за ваксините

Недоверието в системата е много голямо, заяви министър Костадин Ангелов

10.12.2020 | 11:02 Редактор: Тодор Петров

Екип на Министерството на здравеопазването работи с представители на фирмите производители, които да представят цялата информация за ваксините, за да се направи информационна кампания, която да стигне до всеки гражданин.

Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса.

"Следим сериозно проблемите със смъртността. Всеки случай с пациент в младата група ми се докладва лично и правим анализ на причините, които са довели до тази смъртност. Имахме много призиви към българските пациенти и един от тях беше да не се самолекуват. Другият бе за придружаващите заболявания, които са изключително много при нашата нация", посочи проф. Ангелов.

Здравният министър е разпоредил на "Медицински надзор" да бъдат извършени спешни проверки заради няколко фрапиращи случая с починали хора. Ситуацията с тях е късно потърсена лекарска помощ, уточни той. 

"Недоверието в системата е много голямо. Трябва да положим максимални усилия да върнем доверието на хората в нашата система. Ковид малко ни помогна в тази посока", отбеляза здравният министър.

След срещата с БЛС вчера е станало ясно, че ще бъде решен проблемът с неполучаването на 1000 лева от всички медици на първа линия в битката със заразата. Общопрактикуващите лекари ще си получат средствата, увери министър Ангелов.

Националният оперативен щаб няма притеснения, че болничните легла ще свършат, стана ясно още от брифинга.

"В Бургас и Варна нещата са наистина сериозни. Има голям натиск върху лечебните заведения на източния фронт, но колегите там ще се справят", каза още проф. Ангелов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Дано няма неприятни последици от ваксината Сигнализирай за неуместен коментар