Протест пред МС срещу мръсния въздух: Да отвеем фините прахови частици

През изминалата седмица София беше на челно място в негативната класация

09.12.2020 | 14:17 Редактор: Радостина Димитрова

Недоволство под надслов "Да отвеем фините прахови частици" се проведе пред Министерския съвет. Организатор на протестната акция е гражданската платформа "Изпрaви ce.БГ".

Протестиращите бяха с прoтивoгaзи, кофи и парцали.

През изминалата седмица София беше на челно място по мръсен въздух в Европа. В същото време стана ясно и че ни грозят финансови санкции, тъй като Европейската комисия заплаши България с ново дело заради мръсния въздух.

Според протестиращите отговорните институции не работят и затова поискаха оставката на правителството, министъра на екологията, както и директорите на екоинспекциите.

"Обещаха 20 хил. печки да бъдат подменени през 2020, реално до момента само се събират заявления и чакането продължава. Единственото, което направи Столичната община, е далаверата с филтрите за комини. Отговорен за безхаберието на правителството вече трета година е именно премиерът Борисов. Всеки българин ще плаща за мръсния въздух, който диша, за лекарствата, които си купува заради мръсния въздух", заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

"Очевидно Общината не изпълнява добре програмата си. Фактът, че сме една от най-мръсните столици не само в Европа, но и в света, начинът, по който биваме убивани, е и чрез убийство на природата ни. Фактът, че ГЕРБ управлява повече от 15 години не е довело до нищо повече освен до това, че хората умират от повече белодробни и сърдечно-съдови заболявания", посочи Арман Бабикян от "Отровното трио".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Капели Шменти
преди 3 години
симптомите на К-вид се предизвикават от нано-частици, пръскани с аерозоли. Ултра-дисперсионен нано-структуриран аерозол. Така нареченият Smart dust. Затова пръскат ежедневно.НЯМА ВИРУС, А НАНО-ЧАСТИЦИ. ЗАТОВА В НИКОЯ ЛАБОРАТОРИЯ НЕ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ ВИРУСЕН ИЗОЛАТ И ВИРУСНО РНКНе правят аутопсии, защото някой лекар може да анализира по-подробно пробата и да се сети, че ТОВА НЕ Е ВИРУС, А НАНО-ЧАСТИЦИ. https://***.youtube.com/watch?v=O35900lvd3s&t=2s Сигнализирай за неуместен коментар