Тежка зимна обстановка: Шофьор загина, ТИР-ове закъсаха

Операцията по изтеглянето на камионите продължи с часове

08.12.2020 | 13:53 Редактор: Радостина Димитрова

Усложнената пътна обстановка взе поредна жертва на пътя. Починал е 41-годишен водач на автомобил край Смолян след катастрофа заради зимната обстановка. Отново край Смолян се е обърнал снегорин, но шофьорът му е без наранявания. 

"Имаше мъгла и лед, тръгна настранично и се обърна в ливадата. Няма ми нищо. Ние тук поддържаме общинския път в Стойките", каза шофьорът на снегорина Христо Михалакиев.

Закъсали ТИР-ове затвориха още в 5 часа сутринта пътя Русе - Бяла. Операцията по изтеглянето им продължи до 9 часа, което наложи камионите да бъдат спирани още на изхода на Русе. Това доведе до образуването на огромни задръствания. 

"Видях три снегорина само минаха, три или четири. Има вече лед, обаче където са минали снегорините, имаше малко асфалт, защото са опесъчили", каза шофьорът Руслан Кортоев. 

"Казаха, че трябва да изчакаме и това е, ситуацията си е зимна. Около час и малко чакаме", обясни друг водач на автомобил.

Закъсали камиони имаше и по пътя Русе - Разград, които създадоха опашки на изхода от града. От Автомобилната администрация започват проверки на ТИР-овете заради гумите.

"Те бяха информирани в разговорите ни с ОД на МВР още тази сутрин за проблемните автомобили и екип на ДАИ беше изпратен да проконтролира ситуацията и да наложи необходимите санкции", заяви областният управител на Русе Галин Григоров.

Към 10 часа всички пътища в областта вече бяха отворени. На Дунав мост обстановката е спокойна, а съоръжението е проходимо при зимни условия. Тази година то се чисти от румънската страна.

В момента в Русе има 20 см сняг, но пътят е почистен. Въпреки това движението е затруднено заради гъстата мъгла.

Вижте повече в репортажа на Рени Минкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Обърнете внимание,как глупав,мързелив "водач" на мпс,с непочистен сняг кара автомобилът си като в танк Т-34. Мърлеви българи сме,нищо европейско няма начинът ни на мислене и действия. Сигнализирай за неуместен коментар