Жълт код в 12 области: Снегът натрупва, градусите падат

В Пампорово снежната покривка надхвърля 5 см

08.12.2020 | 07:01 Редактор: Тодор Петров
Жълт код в 12 области: Снегът натрупва, градусите падат

Захлаждане в страната и отново валежи от сняг. Пътните настилки са предимно мокри, обработени и проходими при зимни условия съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничена видимост поради мъгла до 25 м в района на прохода "Шипка", до 50 м в района на гр. Разлог и проход "Дюлински", до 100 м. в област Разград и до 150 м. в област Ловеч.

В Пампорово снежната покривка надхвърля 5 см. Временно се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала поради обилен снеговалеж и почистване. Обилен снеговалеж има и на прохода Петрохан. Преминаването е само при зимни условия, което означава с технически изправен автомобил и зимни гуми. 

В Северна и Северозападна България още през нощта на места валежите от дъжд преминаха в сняг, като се очаква на места във високопланинските райони да натрупат между 15-20 сантиметра. 

Жълт код е в сила за 12 области на страната - София-област, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе,Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич. В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци тази година ще участват около 3000 снегопочистващи машини, припомнят от Пътната агенция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години