Персоналът в ресторантите към хотелите остана без парична помощ

Хотелиерите са притеснени и за качеството на обслужване на гостите им

03.12.2020 | 13:42 Редактор: Искра Ангелова

Персоналът в ресторантите към хотелите остава без помощ, въпреки затварянето им. Служителите няма да могат да се възползват от помощта от 24 лева на ден. Хотелиерите са притеснени и за качеството на обслужване на гостите им.

Ресторант към хотел в Русе не работи, също като останалите. От 8 души, които са били заети в заведението, само двама в момента са на работа.

Оказва се обаче, че тези служители няма да получат обещаните 24 лева на ден, въпреки че бизнесът е затворен. Гостите на хотелите също са потърпевши от ситуацията. 

"Има гости, които в кръга на шегата, предлагат да им сложим една маса в коридора да се хранят, което е безумие. Много ни е трудно. Губим резервации, губим реални клиенти", каза Павлин Косев, който е собственик на хотел.

Много хотели са изправени пред дилемата дали да не затворят изцяло, защото не могат да подсигурят персонала си и да оправдаят очакванията на клиентите. Те се надяват мярката да бъде прецизирана.

"Логично би било или да се отворят тези ресторанти, които са към хотелския комплекс, за да работят за гостите на хотела. Или тези хора, които са освободени от този тип ресторанти, да получават същата помощ като останалите ресторанти, които не са към хотелска част", допълни той.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Христова
преди 3 години
Може, всички са хора! Всеки има нужди като останалите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
palkat
преди 3 години
Е как може така, те са най-важни от всички. Сигнализирай за неуместен коментар