Молебен в подкрепа на боледуващите от Ковид-19 и за медиците

Директорът на болницата проф. Борис Богов заяви, че ситуацията е тревожна

30.11.2020 | 20:15 Редактор: Юлия Христова

Молебен в подкрепа на боледуващите от Ковид-19, както и за всички медици бе отслужен пред параклиса на "Александровска болница". На събитието присъства и директорът на болницата проф. д-р Борис Богов. Той заяви, че ситуацията е тревожна и допълни, че в болницата предстои да бъдат открити легла, но медици няма.

Вярващи склониха глава и отправиха молитва към Бог за здраве и сила по време на пандемията Ковид-19. Павел и Радостина бяха там, за да се помолят за свой близък, който е загубил живота си в битката с коронавируса. Въпреки загубата, двамата успяват да запазят вярата си.  

"Трябва да вярваме, че всичко е по божието прощение и според нашето поведение , което означва , че трябва да спазваме всички противоепидемични мерки , да се пазим, да се молим на Бог. Вярвам, че Бог ще премахне тази епидемия", казват миряните.

Молебенът беше както за хората, които се борят с вируса, така и за лекарите, които са на първа линия в битката.

"За всички онези колеги, които са на предна линия, те не са никак малко. За всички онези колеги, които по един или друг начин също са заболели от пандемията и да се надяваме на по-добри времена", каза проф. д-р Борис Богов, директор "Александровска болница".

Проф. Богов се помоли медиците да бъдат силни, защото ситуацията с Ковид-19 е усложнена. В деня на молебена в болницата няма свободни легла за Ковид пациенти. 

"24 души са в интензивния сектор, от тях са интубирани трима. Починалите за тази нощ са двама. Свободни легла няма. Ще бъдат разкрити легла, поради факта, че липсват медицински сестри и лекари , още не са включени в общата база", каза той. 

Негово преосвещенство Тивериополския епископ Тихон отправи призив към всички християни да не подценяват невидимия враг. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК