Взрив на газова бутилка разруши къща в русенско село

Жителите на селото започват кампания, за да помогнат на семейството

27.11.2020 | 14:20 Редактор: Радостина Димитрова

Взрив на газова бутилка разруши къща в русенско село. По чудо няма пострадали, но 68-годишна жена и дъщеря ѝ остават без покрив в навечерието на зимата. Жителите на селото започват кампания, за да помогнат на семейството.

Инцидентът е станал вчера в следобедните часове в село Бъзън. 68-годишната Янка Данева е била на двора, когато внезапно е чула взрив в кухнята и е видяла пламъци. 

"Като отворих вратата на кухнята, това е вратата на кухнята тук, и вече бутилката беше паднала и гореше. Аз се опитах да гася, ама добре, че дойдоха комшиите и ме изкараха навънка", разказва Янка. 

Къщата е почти напълно унищожена, а семейството е приютено от съседи през нощта. Хората от Бъзън веднага отварят сърцата и домовете си за двете жени. 

"Страхотни хора са селото, всички бяха снощи, подкрепиха ни, поне 20 човека ни поканиха да спим в тях, аз казах, че само мога да благодаря. Пожарникарите се справиха чудесно, каквото можаха, спасиха, изобщо много съм благодарна на всички и най-вече, че майка ми е жива", обясни и дъщерята Илияна Данева.

Кметството и местните жители започват кампания в помощ на Янка и дъщеря ѝ.

Помощите се събират в кметството на Бъзън с надеждата, че семейството ще посрещне Коледните празници с покрив над главата.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК