Скандално: Мъж почина след отказ за прием и разкарване по болниците

Йордан Недев е със сърдечни заболявания и два отрицателни бързи теста

23.11.2020 | 13:41 Редактор: Тодор Петров

Поредна жертва на коронавируса в Пловдив. Мъж на 70 години почина, след като е разкарван няколко дни по болниците в града. Неговата история разказа съпругата му, с която се срещна екип на Bulgaria ON AIR.

Елена Недева губи съпруга си в смъртоносния лабиринт на здравната системата. На 12 ноември 70-годишният Йордан се влошава и жената се свързва с личния му лекар. 

"Сатурацията му беше с ниски стойности. Мнението на личната лекарка беше, че веднага трябва да се извози до болница и да се приеме", разказа съпругата на починалия Йордан Недев.

Викат линейка и спешните медици го отвеждат до болница "Св. Георги", където Йордан и съпругата му чакат над 7 часа. Решението е, че мъжът трябва да бъде прехвърлен отново, защото там места няма. Така Йордан е закаран в Окръжна болница. 

"И там започна пак едно велико чакане. Обидното е това, че никой не излиза да ти каже какво се случва", сподели още Елена Недева.

Мъжът не е приет в болницата и е отведен у дома. 24 часа по-късно Йордан отново се влошава и е откаран със Спешна помощ към Инфекциозната болница.

Още в линейката Елена започва да усеща, че животът на съпруга ѝ е в опасност. В крайна сметка мъжът е приет в болница "Св. Иван Рилски" и е поставен на кислород. За последно съпругата му разговаря с него на 16 ноември. 

На следващата сутрин Йордан умира. Мъжът е със сърдечни заболявания и два отрицателни бързи теста. Ден преди да почине му е направен и PCR тест. В документите от болницата е записано, че една от причините за смъртта му е коронавирус. 

Елена така и не разбира бил ли е заразен мъжът ѝ, или не. Не това обаче, според нея, е убило съпруга ѝ. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК