Луд "Черен петък": Пазарували сме с 5 млн. лв. в час

Това е 20% увеличение спрямо миналата година 

23.11.2020 | 09:39 Редактор: Тодор Петров
Луд

В деня на Черния петък по време на пандемия онлайн търговците отчитат огромен ръст спрямо миналата година по същото време. В един от най-големите онлайн магазини у нас само през първите 7 часа на кампанията клиентите са направили поръчки за над 31 милиона - близо по 5 млн. лева на час. 

Това е 20% увеличение спрямо миналата година на същия ден. Най-търсени са стоките за дома, както и компютърните продукти.

В София са пазарували близо 30% повече хора, отколкото в деня на намалението през 2019, като средната стойност на поръчка е почти 300 лева, предава "Монитор".

"Българите бързо възприеха най-лесния метод за пазаруване – онлайн, и забелязахме нови тенденции през първите часове на кампанията: клиентите правят повече поръчки от различни категории и търсят различни селектирани оферти, свързани с контекста на времето, в което живеем, като стоки за ремонт и реновация на дома, телевизори, играчки и съдове за готвене", посочва директорът на e-магазин в България Андрей Попеску.

Потребителското поведение демонстрира предпочитание към мобилни устройства като начин за поръчване – 70,2% от трафика и поръчките са от апликацията на онлайн магазина. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Поне малко радост да си донесем Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не е по-евтино, сега просто хората избягват да се бутат по магазините.Като ти сложат една 7,50 лв. доставка, друг *** е по-евтино. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години