Ето какво не бива да купуваме на Черния петък

Всеки от нас започва да мисли от какво има нужда за себе си или дома

23.11.2020 | 06:00 Редактор: Радостина Димитрова
Ето какво не бива да купуваме на Черния петък

Колкото и да не ви се иска, предпразничното пазаруване вече започна. С идването на Черен петък 2020 всеки от нас започва да мисли от какво има нужда за себе си или дома, както и какви подаръци ще му трябват за най-близките. А някои намаления по магазините са толкова изкушаващи, че стига човек да има свободно време и пари, може да започне с покупките много преди Коледа.

За поредна година отстъпките, свързани с Черния петък, са поне 1-2 седмици преди него. Стига да искате, имате достатъчно време, за да си направите списък за това, което ще купувате, как вървят цените и дори да сравните няколко различни марки и оферти на магазини.

Най-вероятно повечето хора ще пазаруват онлайн тази година. По този начин няма да се редят на опашки и да посещават търговски обекти, където има много хора и рискът от това да се заразят с коронавирус е по-голям. Недостатъкът, който имат с това решение е, че не могат да пипнат стоката с ръка и да се уверят в качеството ѝ на място.

След като ви дадохме съвети какво да правите, ако сте начинаещи в пазаруването за Черен петък 2020, днес ще ви посочим кои покупки не бива да правите за този ден, колкото и изгодни да ви се струват: 

1. Мебели

Тези стоки са доста скъпи и трябва доста обикаляне и оглеждане, за да откриете онова, което търсите, при това на нормална цена. Ако сте чакали Черния петък, за да си вземете мечтаната кухненска маса или удобен диван, по-добре си инвестирайте парите в нещо друго. Повечето магазини за мебели правят своите отстъпки през лятото, за да се отърват от артикулите от миналия сезон. Освен това сега едва ли ще намерите нещо евтино, защото повечето хора работят от вкъщи и потреблението на стоки за дома, най-малкото удобно бюро, е голямо.

Вместо да купувате мебели от промоции за Черния петък, може да си дадете парите за домакински уреди, които са по-изгодни по това време на годината.

2. Зимни якета и палта

Каквото и да се говори, със или без Черен петък, тези стоки не са евтини по това време на годината. В края на есента търговците изкарват все повече зимни якета и палта. И докато в мола може да откриете някоя намалена шапка сега, то горепосочените артикули дори ще се продават с надценка. Но ако нямате представа от цените, ще се излъжете.

Може зимно палто, което се продава за 280 лв. и уж е намалено, миналата година или поне преди месец, да е било с цена 200. Ако нямате какво да носите, си го вземете, в противен случай изчакайте за след празниците, когато цените ще паднат.

3. Празнична декорация

"Аз ли да те уча кога да си купуваш лампички за елхата?". Може да чуете тези думи, пазарувайки в голяма търговска верига. Те ще ви подскажат, че в средата на ноември всички украси за предстоящите празници са скъпи и не бива да се лъжете, че ще бъдат намалени за Черния петък.

В момента сделките с декорация не са изгодни, затова изчакайте да минат празниците и да дойде новата 2012 г., за да попълните колекцията си от лампички, гирлянди, висулки и снежни човеци.

Четете цялата статия в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК