"Черен петък": 73% ще пазаруват от разстояние

Това показва изследване на "Kantar" за нагласите и тенденциите при шопинг събитието

16.11.2020 | 11:47 Редактор: Георги Камарашев

Очаква се ръст с 10% на желаещите да пазаруват онлайн по време на тазгодишния "Черен петък". 73,7% от потенциалните клиенти са изявили желание да си купят стоки на промоционални цени от разстояние, показва изследване на "Kantar" за нагласите и тенденциите при шопинг събитието.

Проучването е направено по поръчка на голяма платформа за онлайн търговия сред 1027 респонденти на възраст между 18 и 55 г., живеещи в цялата страна, в периода 22 октомври – 4 ноември 2020 г.
 

72% от нашенците са споделили, че тази година възнамеряват да се възползват от офертите с намаления.

Най-купуваните продукти остават дрехите - тази година 37,9% са заявили намерение да си купят облекло. Същевременно от офертите за обувки искат да се възползват 21,6% от запитаните, а от тези за малки домашни електроуреди – 11,6%.

Тазгодишният "Черен петък" предлага още смартфони, големи домакински електроуреди, играчки, продукти за бебета, дом, декор, ремонт и хоби, съобщи Dnes.bg.

Оказва се, че промените в социалните навици са определящи и за търсенето – хората прекарват повече време у дома и се грижат за комфорта, здравето и за възможността да изпълняват лесно работните си задължения дистанционно.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК