От януари столичани изхвърлили 1000 тона стари дрехи

Още 2 нови контейнера за текстилни отпадъци са поставени в София

21.11.2020 | 07:52 Редактор: Ивет Арабова
От януари столичани изхвърлили 1000 тона стари дрехи

От началото на годината до 30 септември са събрани над 1000 тона текстилни отпадъци, а за 2019 г. 1100 т, съобщиха от Столичната община. 

От днес екип на Столичен инспекторат постави още два нови контейнера за приемане на текстилни отпадъци и материали. Новите места, на които са разположени са бул."Сливница“ 187 и на кръстовището на ул. "Костенски водопад“ и бул. "Г. Делчев“.

Целта на поставянето на този тип контейнери е разделно събиране на отпадъците и да не се изхвърлят текстилни материали на неопределени места, от където могат да бъдат използвани неправомерно за изгаряне.

На територията на Столична община има разположени 86 броя специализирани контейнери за текстилни отпадъци. В тях гражданите могат да изхвърлят стар текстил и кожени изделия и материали. Контейнерите са снабдени със заключващ се механизъм и датчик, който отчита запълването, за да могат да бъдат обслужени своевременно. Контейнерите са разположени на комуникативни и леснодостъпни места. Адресите на местата, където има такива специализирани контейнери, могат да се видят на страницата на Столичен инспекторат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК