Сезират Европарламента за поведението на Джамбазки

Протестиращите се обърнаха и към българските институции за хвърлените бомбички по тях

18.11.2020 | 20:30 Редактор: Ралица Братанова

Протестиращи с писмо до Европарламента заради поведението на Ангел Джамбазки на протеста в понеделникДемонстрантите сезираха и българските институции за хвърлените бомбички по тях пред централната на ВМРО. 

"Уважаеми евродепутати, в приложеното видео можете да видите как вашият колега Ангел Джамбазки, член на групата на Европейските консерватори и реформисти, хвърля бомбички по протестиращите под прозореца на партията, която представлява, както и ги залива с вода от маркуч".

С тези думи организаторите на протеста сезираха председателя на ЕП за действията на българския евродепутат.  Действията на Джамбазки са провокирани от недоволни граждани, които чупят едно от стъклата на партийната централа. 

Това не са първите прояви на евродепутата, които го изправят на ръба на закона. В края на миналата година той беше хванат да шофира с над 1 промил алкохол в кръвта. В резултат на това книжката му беше отнета за година. 

Освен ВМРО, пред Темида за действията си, според адвокат Димитър Марковски, може да отговарят и протестиращите. 

По информация на Bulgaria ON AIR в протестите действия пред централата на ВМРО е участвал и председателят на "Атака" Волен Сидеров.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК