Политици в бели престилки: Джамбазки помага в Ковид отделението на ВМА

Там виждал болни пациенти и изтощени медици

16.11.2020 | 19:55 Редактор: Юлия Христова

Четири нови клиники за лечение на пациенти с коронавирус се разкриват в столичната Военномедицинска академия. А в Ковид отделението вече трета седмица помага и евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Той решава да замени удобното работното място в Брюксел с болницата. И влиза на "първа линия“ в борбата с вируса - като санитар.

"Трябва да се изхвърлят медицинските консумативи, материали, трябва да се поддържа чистота в отделението. Това е нещо, което не изисква специфични никакви медицински умения. Изисква търпение, постоянство и да следваш протокола и да не правиш грешки", обясни Джамбазки. 

В отделението вижда  болни пациенти и изтощени медици. 

"Видях хора, които срещу невисоки заплати работят над времето си, далеч над смените си, раздават се за пациентите си и дължим благодарност на истинските професии", допълни Джамбазки.

В болницата евродепутатът влиза вече 3 седмици заедно със свои колеги от партията. Казва, че това не е PR и облича тежкия костюм от човещина. 

"Ако е користна цел и политически ход, би било доста глупаво от моя страна да се завреш в най-заразното място в държавата, за да доказваш нещо политическо", посочи Джамбазки. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК