Природният феномен Стобски пирамиди - на произвола на съдбата

Затворен информационен център и изпочупени беседки посрещат туристите

18.11.2020 | 18:01 Редактор: Искра Ангелова

Природният феномен Стобски пирамиди е оставен на произвола на съдбата. Заради спор между институции чий е теренът - имотът пустее и не се поддържа. Наскоро врати затвори и Информационният център в село Стоб.

Боряна Сотирова остава без работа, след като от Общината затваря информационния център, в който работи от 14 години.

"Самият обект трябва да се стопанисва да бъде в добро състояние , защото тук идват туристи не само от България, а и от цял свят", сподели тя.

Затворен информационен център и изпочупени беседки посрещат туристите, но мерки не се взимат, защото не се знае чия е отговорността. 

"Истината е, че общината няма финансов потенциал да вложи средства, за да може да поддържа пирамидите в състоянието, в което са. Самата еко пътека, укрепените съоръжения и самите места, с които човек да седне на една пейка, една беседка, Общината няма финансовия потенциал да го направи", каза Калин Везенков от ОБС.

А освен че няма пари, община Кочериново няма ѝ право. Наскоро се разбира, че теренът е държавна собственост. 

"В случая ние стопанисваме и ще стопанисваме в бъдеще тези пирамиди, тази забележителност, като имаме намерение да бъдат изградени и възстановени съществуващите архитектурни елементи", категоричен е Георги Кабзималски от горско стопанство "Рилски манастир".

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК